Dogajanje na fakulteti 2016 I.

Dogajanje na fakulteti 2016 I.

Predlog za medije
Mogoče se bo kateremu uredniku ali novinarju zdelo vredno objaviti tudi to. Ste se vprašali kdaj od kje univerzitetnim elitam (nekateri izmed njih nam danes vladajo) denar, da si lahko bogato obložijo svoje mize in žepe. Velik del tega gre na račun celega kupa pridnih in marljivih ljudi, ki na fakultetah delajo za male denarje, plače ne dosegajo niti minimalca, ki ga po zakonu morajo izplačati. Na račun teh zaposlenih, ki predstavljajo tudi do 30 procentov zaposlenih na fakultetah in manj kot 10 procentov stroškov se kar naprej varčuje. Tu se ukinja vse dodatke plačila za obremenitve, ti pa delaj in molči. Tu se varčuje z ukinjanjem mest in premestitvam in pošiljanjem v pokoj predčasno. Tu se na fakultetah prihrani največ denarja za to da privilegiranci krize ne čutijo.
Poseben primer v tem je Navaravslovno tehniška fakulteta Aškerčeva 12 Ljubljana. Če po googlate boste našli cel kup člankov kako in na kakšen način se vodi in zamišlja kadrovska politika na tej fakulteti. Sedaj so prikrito in vsaj zaposlenim skrito pogruntali nov sistem kako prikriti odpuščanja in kako prihranit, da bo denarja za njihove žepe dovolj. Ta inovacije je razprodaja delavnih mest oz. prikrito odpuščanje. Fakulteta zmanjša stroške in si poveča lepo izdatke, ki gredo v privatne žepe. Lahko pa to izkoristite in si v prihodnje lahko poceni kupite delovno mesta, zase za svoje znance in prijatelje.
Skratka najnovejša inovacije je, da se proda računovodske servise, hišnike, vratarje, čistilne servise in ostalih nezaželenih in odvečne zaposlene privatnim družinskim podjetjem, ki so blizu elit in vodstvom fakultete. Za to so našli celo mogoče zakonsko neoporečno nišo in sicer prevzem delavcev. Tako v celoti prodajajo, delovna mesta službe ob tem pa delavce kot neke novodobne sužnje predajo tistemu, ki ponudi najmanj in zmaga na razpisu. Blagor sužnjem v zgodovini so bili prodani vsaj bogatim. Tako sedaj počnejo na to prej omenjena fakulteta, ki ima že bogato zgodovino čudnih odpuščanj in zaposlitev.
Torej primer vratarske službe, vse delo in delovna mesta, ter zaposlene se proda tistemu ki, da najmanj. Ta jih mora imet vsaj eno do dve leti še na svoji grbi nato jih lahko brez stroškov odpusti. Drugo, kar je čudno da te službe prodajajo podjetjem, ki so znana kot velika kršiteljica delavčevih pravic. Ob vsem tem zaposleni – sužnji nimam ne besede ne o tem nismo niti po zakonu obveščeni.
Vse to zaradi nekih kvazi prihrankov, del mesta se ukinja na papirju denar pa od ministrstva še priteka, polno je teh mrtvih duš na fakultetah, Ali je kdaj ministrstvo preverilo kam se steče ta denar, ki naj bi bil namenjen zaposlenim. Ja seveda za dodatke čudno da se nihče a se ne vpraša od kje so ti dodatki prišli.
Torej če vas zanima kako poteka novodobna prodaja sužnjev ste vabljeni da o tem povprašate Vodilne privilegirance na Navaravslovno tehniški fakulteti v Ljubljani